LA BIBLIOTECA

HORARI

De dilluns a divendres de 09’30 a 13’30 i de 16’30 a 19’30

HISTORIA

La biblioteca pública municipal es va obrir per primera vegada al gener de l’any 2000 a la segona planta de l’actual Ajuntament. Al maig de 2002 la biblioteca va obrir les portes a la societat de la informació i el coneixement al lloc on ara es troba, a l’Avinguda d’Alacant, 11.

En un primer moment, el fons bibliogràfic era molt reduït però amb el temps, a força de subvencions i donacions d’usuaris el fons s’ha incrementat considerablement fins a uns 7.000 exemplars. Els llibres són bàsicament en valencià i en castellà però hi ha uns quants exemplars en altres llengües.
Pel que fa al nombre d’usuaris és important destacar que ha tingut un auge quantitatiu important i actualment hi ha més de 1.3000 lectors.

La biblioteca es divideix en tres plantes d’uns 80 metres quadrats útils cada una. La primera correspon a l’Aula d’Informàtica i consulta d’informació via internet. A la segona planta hi ha la secció bibliogràfica infantil, la juvenil, les novel•les i les novetats. Finalment, si volem fer una consulta a l’última planta trobarem obres de referència més generals i llibres d’un altre nivell tècnic, col•locats de manera ordena utilitzant la Classificació Decimal Universal.

Actualment la biblioteca realitza funcions de casa de cultura o centre cultural, ja que s’hi coordinen les activitats culturals del municipi. Així s’organitzen variades activitats culturals (animacions a la lectura, conferències, …) i educatives (educació d’adults, visites escolars…).

ON ESTEM?

Comentarios cerrados